Myy käytetty puhelin netissä

post thumb
Kännyköiden Kierrätys
by Kaisa/ on 07 Apr 2021

Myy käytetty puhelin netissä

Kovin moni ei vielä tiedä, minne laittaisi oman käytetyn puhelimen sen jälkeen, kun se on jäänyt tarpeettomaksi. Usein se jää lojumaan kaapin perälle, mutta mitä jos voisitkin myydä sen netissä ja ansaita hieman ylimääräistä rahaa? Myy käytetty puhelin vaikka Facebookin myyntipalstalla, huutokauppasivustolla tai jossakin muussa osoitteessa netissä. Tässä artikkelissa kerromme sinulle, missä on paras paikka myydä käytettyjä puhelimia.

Myy käytetty puhelin Facebookin myyntipalstalla

Tänä päivänä suurimmalla osalla on käytössään Facebook, jonka kautta tulee seurattua sekä ystävien ja sukulaisten tekemisiä että erilaisia myyntipalstoja. Lisäksi Facebookista löytyy ryhmiä, joissa voi myydä milloin mitäkin. Facebook on siis yksi parhaista myyntikanavista, ja jos haluat saada puhelimesi kaupaksi mahdollisimman nopeasti, myy vanha puhelin sellaisessa ryhmässä, jossa on mahdollisimman paljon osallistujia.

Kun oma myynti-ilmoitus menee mahdollisimman monen käyttäjän nähtäväksi, ovat kaupatkin todennäköisemmät. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vanhan puhelimen myynti-ilmoitusta ei kannata pilata liian suurella hinnalla. Lisäksi ilmoitukseen kannattaa liittää puhelimen tiedot, mahdolliset kulumat ja viat sekä omat toiveet siitä, saako puhelimen esimerkiksi varata vai myytkö sen ensimmäiselle kotoa noutavalle ostajaehdokkaalle.

Myy vanha puhelin huutokauppasivulla

Jos Facebookin kautta puhelimen myyminen ei tunnu omalta asialta, myy käytetty puhelin jollakin huutokauppasivustolla. Netistä löytyy monia huutokauppasivustoja, joilla riittää vielä kävijöitä, vaikka Facebook onkin ajanut suosiossa niiden ohi. Huutokauppasivun parhaisiin puoliin kuuluu se, ettei sivustolla voi laittaa alustavia varauksia, jolloin koko kauppa saattaa viivästyä tietyn ostajaehdokkaan vuoksi. Puhelimen myyminen huutokaupassa saattaa myös tuoda sinulle paremman hinnan.

Huutokauppojen huonoihin puoliin kuuluu se, että mahdollinen ostajaehdokas voi kadota milloin vain ja jättää tuotteen maksamatta. Käytetyn puhelimen postittaminen saattaa myös aiheuttaa päänvaivaa ja postikulut saattavat nousta korkeammiksi kuin mitä itse puhelimen arvo on. Tässä tapauksessa myy käytetty puhelin sellaiselle, joka voi sen noutaa sovitusta paikasta.

Voiko puhelimen myydä Bitcoineilla?

Jos myyt puhelimen netissä joko Facebookin tai huutokauppasivuston kautta, voit aina lupautua ottamaan maksun myös Bitcoineilla niin halutessasi. Tämä on hyvä idea silloin, jos myös mahdollinen ostajaehdokas käy mielellään kauppaa kryptovaluutalla. Hyvä puoli valuutassa on se, että Bitcoin kurssi saattaa nousta milloin vain ja näin myös puhelimesta saatu raha voi olla enemmän kuin alun perin oli pyytänyt.

Myydäksesi puhelimesi Bitcoineilla, tulee sinulla kuitenkin olla Bitcoin-lompakko, jonka kautta myynti tapahtuu. Tätä varten on kehitetty sovellukset, jossa kryptovaluuttaa säilytetään, ja josta sitä voi siirtää toisesta lompakosta toiseen lähes samaan tapaan kuin esimerkiksi PayPalilla tai muilla tutummilla nettilompakoilla.

Myy käytetty puhelin nettikirppiksen tai puhelinliikkeen kautta

Facebookin ja huutokauppasivujen lisäksi netistä löytyy lukuisia kirppissivustoja, jotka ottavat vastaan käytettyä tavaraa ja tarjoavat niistä myös pienen summan. Jos puhelimen myyminen itse ei jaksa kiinnostaa, voit kysyä nettikirpputorilta, olisivatko he kiinnostuneita puhelimesi myymisestä. Jos puhelin ei kiinnosta, kierrätä kännykkä esimerkiksi puhelinliikkeen kautta. Monet liikkeet hyvittävät uuden puhelimen hinnasta vanhan arvon, joten tämä on myös hyvä idea.

Jos olet kuitenkin ostamassa puhelinta netin kautta, ei vanhan antaminen vaihdossa ole välttämättä mahdollista. Tällöin joudut lähtemään liikkeeseen asti ostoksille, eikä hyvitystä ole mahdollista saada enää jälkikäteen. Ole siis tarkkana, kun olet ostamassa uutta puhelinta.

Ehditkö jo ostamaan uuden puhelimen, etkä voi enää saada hyvitystä vaihdossa? Myy käytetty puhelin vaikka tuttavillesi tai heidän lapsilleen. Monesti pienten koululaisten käytössä käytetyt puhelimet ovat erittäin tarpeellisia, sillä monilla vanhemmilla ei ole varaa hankkia lapselle uutta puhelinta. Uusi puhelin ei myöskään säilyisi välttämättä ehjänä kovin pitkään, joten käytetty puhelin tulee takuulla tarpeeseen monessa lapsiperheessä.