Parsakattilassa valmistuu helposti parsat, vihannekset tai vaikkapa maissit keittokorin avulla. Parsakattilassa parsan kypsennys on mahdollista pystyasennossa, jolloin nuput voidaan jättää veden yläpuolelle höyrystymään. Näin säilyy nuppujen herkullinen maku ja rapsakkuus. Kätevä myös pastan keittämiseen! ilman koria voidaan käyttää tavallisen kattilan tavoin. Keittokorissa kätevä nostokahva. Soveltuu käytettäväksi kaikilla liesityypeillä. Parsan keittäminen: huuhtele parsat huolellisesti. Leikkaa tyvestä pois muutama sentti puumaista, kuivaa osaa. Kuori varsi nupun alta latvasta tyveen päin, varo rikkomasta nuppua. Kuorimisen voi tehdä joko perunankuorimisveitsellä tai varsinaisella parsan kuorimisveitsellä. Vihreä parsa kuoritaan vain, jos varsi tuntuu tyviosasta puumaiselta. Laita parsat kiehuvaan suolaveteen nuput ylöspäin (1 tl suolaa/1 l vettä) niin, että ne peittyvät muuten, mutta nuput jäävät pinnalle. Nuput kypsyvät höyryssä. Käytä parsakattilassa sen verkkokoria kattilan