Puhelimen näyttö rikki

post thumb
Kännyköiden Kierrätys
by Kaisa/ on 20 Sep 2021

Puhelimen näyttö rikki

Puhelimen näyttö rikki on monille tuttu ongelma. Puhelinta ei silti kannata aina vaihtaa uuteen tai laittaa kierrätykseen ennen kuin on selvittänyt muut vaihtoehdot. Puhelimen näytön särkyminen on puhelinvaurioista tavallisin, joten on hyvin todennäköistä, että se osuu joskus omalle kohdalle. Sitä voi kuitenkin ehkäistä esimerkiksi hankkimalla heti uuden puhelimen ostettuaan siihen panssarilasin. Mikäli näytön suojaaminen on kuitenkin unohtunut ja näyttö hajoaa, voi seuraavista vinkeistä olla apua.

Puhelimen näyttö rikki – mitä tulisi tehdä

Puhelimen näyttö rikki, takuu ei ole voimassa tai ei kata näytön hajoamista, on varmasti monelle tuttu tilanne. Tällöin kannattaa ensimmäiseksi tarkistaa irtoaako näytöstä lasin palasia, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa ja varmuuskopioida tärkeät tiedostot, jos puhelin vielä toimii. Kannattaa tarkastaa myös kuuluuko puhelin kotivakuutuksen piiriin ja millaisesta omavastuusta on kyse sekä kuuluuko puhelinliittymään vakuutus tai kuuluuko puhelimeen erikseen ostettu lisäturva.

Tämän jälkeen kannattaa harkita voisiko näytön korjauttaa vai kannattaako ostaa mieluummin uusi puhelin. Näytön vaihdon hinta saattaa olla puolet tai ylikin uuden laitteen hinnasta, eli usein on rahatilanteen kannalta kannattavampaa ostaa uusi laite. Se ei kuitenkaan ole parempi vaihtoehto ympäristön kannalta. Uuden laitteen valmistuksessa nimittäin syntyy noin 80 kiloa jätettä.

Puhelimen näyttö rikki, takuu voi korjata

Puhelimen näyttö rikki on vika, joka ei aina kuulu puhelimen takuuseen. Takuuasiat kannattaa siis selvittää huolellisesti jo ennen puhelimen ostoa. Jotkut takuut kattavat esimerkiksi puhelimen putoamisen, mutta eivät kaikki. Lisäksi korvauksesta voidaan vähentää omavastuu ja ikävähennys, joka lasketaan puhelimen hankinta-ajankohdan perusteella. Takuu vaatii myös sen, että on säilyttänyt kuitin tai, että tuotteen takuutiedot on asioinnin yhteydessä kirjattu kaupan järjestelmään.

Puhelimen näyttö rikki kuuluu niihin asioihin, joissa takuu kannattaa hyödyntää, jos takuu kattaa hajonneen näytön. Näytön korjaamista itse ei nimittäin yleensä suositella. Se on kuitenkin tehtävä omalla vastuulla. Laitteen takuu myös mitä todennäköisemmin raukeaa, jos korjaukseen ryhtyy itse.

Ennaltaehkäise näytön hajoaminen

Näytön hajoaminen kannattaa ennakoida jo puhelinta ostaessa. Näytön suoja, kuten panssarilasi on hyvin edullinen hankinta, joka voi pelastaa näytön myöhemmin. Suojakuoret voivat suojella puhelinta myös. Ilman näitä suojavarusteita voi joutua pulittamaan satoja euroja tai enemmänkin joko puhelimen korjaamisesta tai uuden puhelimen hankinnasta. Se ei tietenkään ole ongelma, jos on rikas tai vaikkapa voittanut suuren potin Nopeampi nettikasino bonus -tarjouksen hyödyntämällä.

Puhelin kannattaa aina suojata vaikka käsittelisi sitä miten varoen tahansa. Jatkuvasti voi nimittäin kuulla mitä mielikuvituksellisempia tarinoita puhelimen rikkomisesta. Puhelin voi liukua taskusta ja pudota lattialle, jäädä auton alle, tippua WC-pönttöön, sen päälle voi kaatua maitopurkki tai sen päälle voi vahingossa istua.

Puhelimen näyttö rikki – vaihto on loistava vaihtoehto

Mikäli puhelimen näyttö on hajonnut niin pahasti, että puhelinta ei enää voi tai halua käyttää, kannattaa harkita puhelimen vaihtoa vaihtohyvityksellä. Esimerkiksi DNA-vaihtohyvitys tarjoaa hyvitystä viallisista laitteista. Hyvityksen määrä riippuu tietenkin puhelimen mallista ja siitä millaisia vikoja puhelimessa on. Samalla vanha laite tyhjennetään tietoturvallisesti ja kierrätetään vastuullisesti, jolloin siitä ei tarvitse huolehtia itse.

Moni muukin operaattori ja kauppa tarjoaa vaihtohyvitystä. Eri kauppojen hyvityksillä voi olla erilaisia sääntöjä ja ominaisuuksia, joten niitä kannattaa vertailla keskenään. Vaihtohyvitykset voi käyttää uuden puhelimen hankintaan, jolloin uuden puhelimen hinnasta voi saada huomattavan alennuksen.

Puhelimen näyttö rikki -ongelma voi siis ratketa usealla eri tavalla. Niistä kannattaa valita juuri itselle ja omalle puhelimelle sopivin vaihtoehto. Lisäksi esimerkiksi vain hieman näytön kulmasta hajonneen puhelimen voi yrittää myydä esimerkiksi netin kirpputoreilla, mikäli takuu ei enää korjaa puhelinta eikä siitä saa vaihtohyvitystä. Tällöin on kuitenkin oltava varovainen, sillä netissä liikkuu paljon huijareita.